Valutahandel

Här hittar du som är nyfiken på valutahandel information om hur detta fungerar. Du hittar grundläggande tips om hur handeln med valuta är uppbyggd. Vi går även igenom alla de begrepp som du behöver känna till om du skall börja med denna typ av värdepappershandel.

 • Kom igång med valutahandel

  Läs artikeln Innan man bestämmer sig för att satsa lite mer på valutahandel behöver man inte bara lära sig skillnader och likheter mellan aktiehandel och valutahandel.
 • Hävstång

  Läs artikeln När du handlar med valuta handlar du med hävstång, lär dig hur det fungerar här.
 • Vad är Bull & Bear

  Läs artikeln Lär dig förstå vad det innebär att gå lång eller kort.
 • Aktiehandel eller valutahandel?

  Läs artikeln Lär dig vilka skillnader det finns mellan aktiehandel och valutahandel.

Alla artiklar om Valutahandel

Artiklar listas i bokstavsordning

Hävstång

7 kommentarer

Pips

3 kommentarer

Investera, diversifiera bli rik

Vi rekommenderar alltid att man sprider sina investeringar (diversifierar) på olika tillgångar för att skapa en långsiktig och stabil avkastning över lång tid. I princip alla rika människor diversifierar sina investeringar. Du kan kostnadsfritt öppna konton hos Nordnet.se och
Avanza.se för att kunna handla aktier och fonder. Vi kan även rekommendera plattformarna Lendify.se och Brocc.se där man agerar bank och lånar ut sina pengar till andra privatpersoner mot att man får en fin avkastning på pengarna. Vi på Aktiekunskap (vi äger även sajten Ekonomifokus.se) har egna portföljer hos alla de aktörer vi nämner ovan och du kan följa våra investeringar + deras utveckling på denna sida:
https://www.ekonomifokus.se/ekonomi/vara-investeringar-utveckling-och-statistik

Copyright Aktiekunskap.nu 2019