Strategier

I denna kategori skriver vi om olika strategier man kan använda sig av när man investerar i aktier och fonder på börsen. Vi undersöker lönsamhet och tillvägagångssätt för att försöka utvärdera och hitta de bästa börsstrategierna som kan slå index över tid. strategier

6 st välkända börsstrategier

Vi har ett test där vi investerat 10 000 kronor styck i 6 st olika kända strategier. Vi redovisar löpande utvecklingen för dessa strategier med bilder från våra konton.

Vi testar och utvärderar följande strategier:

Klicka på namnet på strategin ovan för att komma till respektive utvärdering och resultat.

Utveckling/avkastning hittils

Strategi År 1 År 2 År 3
Magic formula +68,4 % +0,48 % +21,67 %
F-score +59,7 % -15,72 % +14,62 %
Graham +90,8 % -12,26 % +7,97%
Net-Nets +24,7 % +60,74 % -27,01 %
Utdelningsstrategi +35,6 % -6,44 % +2,97 %
Kombination av
strategierna ovan
+28,9 % +11,06 % +16,40 %

Det viktigaste när man följer strategier

Det finns inga strategier som levererar garanterad avkastning varje år. I olika typer av marknader kommer olika typer av strategier att presterar olika bra. Det viktigaste är att du håller fast vid din strategi även när det går dåligt. Om du valt rätt strategi kommer du att nå fina resultat över tid men du måste räkna med att det kommer bli hack i kurvan. Var även försiktig med strategier som inte bygger på väldigt lång historik. Ju längre historik desto bättre. En strategi som fungerat i 10 år kan sluta fungera under kommande 10 år. Det gäller därför att hitta strategier som överlevt så många olika typer av marknader som möjligt.

Exempel: Trendföljande strategier har varit extremt bra att följa under de senaste 10 åren. Om marknaden inte fortsätter att trenda framöver kommer en sådan strategi med stor sannolikhet att underprestera. Strategier så som Magic Formula och Graham som har testats under väldigt lång tid har bevisat att de klarat av att leverera fina resultat i flera olika marknadsklimat.

Alla artiklar om Strategier

Artiklar listas i bokstavsordning

         

Copyright Aktiekunskap.nu 2023