Binance – Omdöme & recension

Binance omdöme och recension

Binance är världens största kryptobörs (sett till omsättning). Här erbjuds inte bara klassisk trading utan även en mängd olika investeringsprodukter så som optioner, ”sparkonton”, futures och belåningsmöjlighet.

Binance passar dig som har viss erfarenhet av kryptovalutor, eller trading, och vill ta ett steg till inom trading och De-Fi.

Största fördelarna med Binance

 • Världens största kryptobörs
 • Mycket stort utbud av kryptovalutor
 • Många säkerhetsfunktioner
 • Erbjuder Futures, optioner och belåning
 • ”One stop Shop” för lån/sparande/trading

Binance – Passar för dig som…

Bör Coinbase eller Binance användas för trading med kryptovalutor? Allt beror på vilka coins och vilka funktioner som önskas. Binance är den största och mest kompletta börsen – men har även sina svagheter.

Välj Binance om…

 • Du vill hålla nere kostnaderna

Sätt in pengar med SEPA (gratis) och genomför trading till låg avgift. Även uttagsavgifterna är ofta lägre än hos dess konkurrenter.

 • Du vill handla med hög hävstång

Binance erbjuder mycket höga hävstångsmöjligheter. Bland annat Futures med möjlighet till hög hävstång. Välj mellan exempelvis optioner, belåning eller Leverage Tokens för att hitta passande nivåer.

 • Vill få ett brett utbud av tjänster

Oavsett om kryptovalutor önskas lånas, sparas eller tradas så erbjuder Binance ett flertal smidiga tjänster. Börsen kan jämföras med en ”one-stop-shop” för finansiella tjänster inom kryptovalutor.

Välj inte Binance om…

 • Du är helt nybörjare inom kryptohandel

Som nybörjare inom trading eller kryptohandel kan Binance upplevas svår att förstå. Då är det enklare att börja med till exempel Coinbase.com istället.

 • Om svensk support önskas

Någon svensk webbsida eller svensk support finns inte. Dessutom är supportern relativt långsam på att besvara ärenden.

 • Om långsiktig investering enbart ska ske i BTC eller ETH

Ska investeringar enbart ske i Bitcoin och Ether kan certifikat köpas på Nordnet eller Avanza. Dessa kan hållas inom ett ISK vilket skapar lägre skatt och enklare deklaration. Binance väljs om ett mycket större utbud av coins och tjänster önskas.

Säkerhet

Gällande säkerhet ges mycket höga poäng. Det första som bör genomföras, efter att konto skapats, är att aktivera 2FA, Anti-phising Code och välja Withdrawal Whitelist. Säkerhet kan skapas med:

Security Key

Fysisk ”USB-sticka” som används för verifiering

Google Authentic

Kan användas för verifiering vid uttag och säkerhetsinställningar. Kom ihåg att den är knuten till en mobil/surfplatta.

SMS

Få en engångskod via SMS för exempelvis inloggning.

E-mail verifiering

Email-verifiering kan krävas för exempelvis uttag.

Anti-Phishing Code

Ange en valfri kod som sedan anges i de mail som skickas ut från Binance. Därmed undviks risken vid så kallade phishing mail.

Withdrawal Whitelist

Ange vilka adresser som kryptovaluta kan föras ut till.

binance uttag

SAFU

SAFU (Secure Asset Fund for Users) är en försäkringsfond som kompenserar kunder som förlorat sitt innehav vid en hackerattack. Den byggs upp av en procentsats av alla tradingavgifter som betalas på plattformen.

År 2019 genomförde hackare en attack mot användare på Binance och kom över kryptovalutor till ett värde av 40 miljoner USD. Detta genom en kombination av phishing och utnyttjande av svagheter i användarnas säkerhetsinställningar. Samtliga tillgångar betalades tillbaka av Binance vilket innebär att ingen av kunderna förlorade något.

Vårt omdöme
Med en rad olika säkerhetsdetaljer skapas en mycket god säkerhet. Men det krävs att de aktiveras och används… Allt för många väljer att inte aktivera dessa vilket gör att säkerheten blir relativt låg.

Registrering

Registrering sker mycket enkelt då enbart mailadress och lösenord behöver anges. För att få tillgång till plattformen behöver alltså inte KYC genomföras. Däremot krävs KYC för få tillgång till samtliga tjänster, högre beloppsnivåer osv. Detta sker genom att kopia på ID-kort/Körkort/Pass laddas upp. Verifiering sker vanligtvis på någon dag.

Vårt omdöme
Det är mycket enkelt att registrera sig genom att KYC inte krävs i början. Därmed kan olika tjänster testas på plattformen innan beslut tas om den ska användas i större omfattning. Kom ihåg att vissa uttagsmöjligheter kan vara spärrade om KYC inte genomförs.

Utbildning

Binance har ett mycket stort utbud av artiklar (Binance Academy) och Youtubefilmer som enkelt och pedagogiskt förklarar hur trading går till samt olika begrepp inom kryptovalutor. Utbildningsmaterialet är öppet för alla att ta del av men alla guider utgår från att trading sker på just Binance.

binance academy

Vårt omdöme
Här får Binance absolut högsta betyg. Deras artiklar kan läsas av nybörjare som undrar vad Bitcoin är för något till traders som vill lära sig mer om olika strategier vid handel i futures. Riktigt bra undervisningsmaterial!

Insättning & Uttag

Insättning

Insättning kan ske med banköverföring eller kort. Vid kortköp tas en avgift ut. Det är även möjligt att betala med Paypal förutsatt att P2P-handel genomförs. I detta fall är Binance ”säker mellanhand” i affären.

Uttag

Uttag kan ske med SEPA, till kort, Advcash Account samt Etana Account.

OBS – En del svenska banker vägrar betalningar till/från kryptobörser. I detta fall behöver andra betalningsmetoder väljas.

Skicka

Det är mycket lätt att skicka ut/in kryptovaluta till/från Binance. Vid uttag från börsen tas en mindre avgift ut. Se ”Kostnader på Binance”.

Vårt omdöme
Det är enkelt att sätta in pengar på Binance, förutsatt att den svenska banken inte sätter stopp för överföringen.

Handelsplattform – Köp, sälj, byt

Dashboard

För dig som är van med avancerad trading kommer Binance Dashboard inte bjuda på speciellt många överraskningar. Den stora skillnaden är att handeln alltid sker i par exempelvis USDC-BTC eller DOT/ETH. Självklart finns valmöjligheter med Limit/Market och Stop-Limit. Dessutom finns en inbyggd belåningsfunktion.  

En rekommendation är att genomföra trade på mycket små summor i början för att lära känna de olika funktionerna. 

binance graf

För de som är väl insatta i trading, och önskar mer analysverktyg, finns läget ”Advanced”. Som småsparare räcker däremot ”Basic” mycket långt.

Convert / Swap

Önskas en valuta växlas till en annan valuta? Den överlägset enklaste lösningen är ”Convert”. Välj antal och vilka coins du har samt vilken coins du vill få. Växlingen går på någon sekund och är utan kostnad. Däremot finns en lite större spread än på marknaden. Mycket smidig för de som inte vill skapa ordrar i en orderbok.

binance orderbok

P2P

P2P innebär att handel sker mellan två privatpersoner med Binance Escrow som säkerhet. Lägg exempelvis en säljorder genom att ”låsa” denna kryptovaluta inom denna tjänst. Chatta med köparen och vänta in tills betalningen är genomförd. Därefter kommer Binance att släppa kryptovalutan till köparen. På detta sätt är Binance en säkerhet för både köpare och säljare.

p2p binance

”Allt” under samma tak

I början var Binance enbart en kryptobörs där handel genomfördes med olika kryptovalutor. Idag har de en mängd olika finansiella tjänster och även en egen blockkedja där flera av dessa tjänster är tillgängliga.

Binance Earn

Vill du att dina kryptovalutor ska ge mer avkastning än bara värdeökning? Använd Binance Earn och få en årlig avkastning.

Välj mellan flexibla insättningar och uttag, bindningstider eller bli en Liquidity provider. Som alltid ges högre avkastning när risken är högre.

Binance Pool

Binance Pool är en tjänst som underlättar för miners att koppla samman sin utrustning med börsen. Säkert, användarvänligt och smidigt istället för att skapa egna lösningar.

Binance Visa Card

Använd Binance VISA för att betala med kryptovalutor överallt där VISA accepteras. Kortet har inte några avgifter och ger cashback i utvalda butiker.

binance kort

Crypto Loans

Genom att belåna egen kryptovaluta (använda som säkerhet) går det att låna annan kryptovaluta.

Liquidity Swap

Allt eftersom Di-Fi växer har även Binance breddat sitt utbud av tjänster inom denna sektor. Direkt via hemsidan går det att tillföra kapital till en Liquidity Pool och därmed ta del av de avgifter som användarna betalar för denna tjänst. (Rekommenderas inte för nybörjare)

Vårt omdöme
Det är ytterst få börser som kan mäta sig mot Binance gällande antalet finansiella tjänster som erbjuds. Att Binance erbjuder lösningar inom Di-fi är även bra för att öka intressent och kunskapen om detta. Däremot visar vår erfarenhet att högre avkastning kan nås om investeringar sker direkt i Di-Fi – inte via en börs.

Investera i

 • Kryptovalutor (börs och swap)
 • Futures (Läs mer om hur futures fungerar)
 • Vanilla Optioner (Läs mer om hur optioner fungerar)
 • Leverage Tokens
 • Battle

Battle är mer ett lotteri än investering. Gissa om en specifik tillgång kommer gå upp eller ner efter fem minuter från matchning skett med någon som gissar på det andra alternativet. Redan efter 30 sekunder går det att stänga positionen om den är till spelarens favör – alternativt vänta till matchen är slut. Beroende på hur kursen har rört sig uppstår därmed antingen vinst eller förlust.

Stort antal coins

Binance har ett stort antal olika coins. Varje år läggs nya till samtidigt som vissa tas bort. Binance är restriktiv gällande vilka coins som tas in och granskar de olika projekten inför listning. Detta bör ses som positivt och en styrka i förhållande till vissa andra börser som har över 600 listade coins.

Vårt omdöme
Med många olika coins, par och flera olika hävstångsprodukter anser vi att Binance näst intill har ett komplett utbud. Det har enbart hänt ett par tillfällen att ett coin högt upp på Coinmarketcap inte gått att hitta på Binance.

Handla med hävstång

Binance erbjuder ett flertal alternativ för dig som vill handla med hävstång. Den enklaste vägen är att välja Leverage Tokens vilket är tokens som har en inbyggd hävstång (likt certifikat på värdepappersmarknaden).

På bilden nedan visas exempelvis Litecoin med x4 i hävstång både short och long. Detsamma gäller XRP (Ripple).

hävstång binance

För högre hävstång kan Futures väljas. Även med optioner och Margin Trade skapas liknande ökad chans/risk. 

Vårt omdöme
Fördelen är utbudet som erbjuds. Dess kunder kan handla med flera olika hävstångsprodukter och med hög hävstång om så önskas. Frågan är bara var gränsen går mellan investering och gambling…  Med tanke på kryptovalutors volatilitet är hög hävstång väldigt riskabelt.

Kostnader på Binance

Insättningar och uttag

🔗 Se avgifter för uttag och insättningar hos Binance

Trading

🔗 Se transaktionsavgifter hos Binance

Vårt omdöme
I jämförelse mot andra börser har Binance låga avgifter. Jämfört mot Coinbase samt flera svenska kryptohandlare (Safello, Btcx osv) är avgifterna mycket låga. Men det gäller att se upp vid uttag av småbelopp då avgiften följer utvecklingen av nätverksavgiften på respektive coin.

Binance och skatt

Varje år behöver kapitalvinst/kapitalförlust räknas ut för att anges på en K4-blankett till Skatteverket. En fördel med Binance är att de, i likhet med många andra börser, erbjuder sina kunder att ladda hem CSV-fil. Det är en fil där samtliga transaktioner finns registrerade vilket gör det lättare att beräkna skatten.

Filen kan laddas upp till deklarationsprogram som exempelvis den internationella tjänsten Koinly.se

Kundtjänst

Enkla frågor kan chatroboten BiBi svara på via chatfunktionen på hemsidan. Vid kontospecifika frågor kan supporten kontaktas genom att en ”Request” fylls i via ett formulär.

Vårt omdöme
Är det någon punkt som drar ner slutbetyget för Binance så är det deras kundsupport. Det märks att det är ett multinationellt företag med ett extremt stort antal användare. Förvänta dig inte snabb support

Andras recensioner / omdömen om Binance

Vår åsikt om Binance delas av flera större internationella webbsidor om kryptovalutor. Det som framförallt lyfts upp som fördel är Binance mycket breda utbud av tjänster, inte bara inom trading.

99Bitcoins.com ger 9 av 10 i betyg

99Bitcoins.com ger Binance mycket gott betyg, främst tack vare dess breda utbud. De rekommenderar att både nybörjare och professionella använder börsen eftersom det finns tjänster utifrån flera olika kunskapsnivåer.

De ser även de låga avgifterna som en stor fördel, speciellt om BNB används för att betala avgiften. Dessutom beröms börsens försäkringsfond, SAFU.

Bitdegree 9,8 av 10

På Bitdegree visas ett sammanlagt betyg på massor av användarrecensioner.

Det som lyfts upp som positivt är ett stort utbud av coins, flera säkerhetsfunktioner samt att Binance är ett känt och väletablerat företag inom branschen. Det negativa anses vara att Binance kan upplevas svår för nybörjare.

One of the leading crypto exchange platforms in the industry.

Cryptowisser 4,1 av 5

Även Cryptowisser anger att Binance fördelar är utbudet av tjänster, låga avgifter samt dess stora antal coins som går att handla. De nämner även att Binance har krav på vilka coins som släpps in och att vissa kan avlistas om de inte uppfyller dessa krav.

En nackdel som nämns är att handelsplattformen inte är lätt att förstå sig på för nybörjare (vilket även vi och andra recensenter påpekar).

Binance’s trading fees are far below the industry average.

Nackdelar med Binance

Det finns ett par, men få, nackdelar med Binance

 • Låg ersättning vid De-fi

Överlag ges lägre avkastning på Binance Earn än om andra De-Fi tjänster utnyttjas. Till Binance försvar ska nämnas att flera olika nivåer kan väljas – vilket även innebär olika risker.

 • Är inte på svenska

För att kunna genomföra trading säkert på Binance krävs goda kunskaper i engelska (eller annat språk som webbsidan finns på) alternativt mycket goda kunskaper i trading.

 • Långsam kundtjänst

Vår erfarenhet är att det kan ta lång tid att få svar från kundsupporten. Det är kanske inte oväntat med så extremt många kunder som de har.

Sammanfattning

Binance är världens största kryptobörs. Både gällande omsättning och antalet finansiella tjänster som erbjuds. Som kund går det att spara, låna och trada kryptovalutor via flera olika tjänster. Här finns även optioner, futures och andra hävstångsprodukter. Utbudet är dess absoluta styrka vilket även lyfts fram i en rad andra recensioner. 

Skulle sidan även varit lite mer användarvänlig för nybörjare samt haft svensk support hade absolut högsta betyg kunnat delats ut.

Följ utvecklingen på våra investeringar 💰
Vi på Aktiekunskap har investerat riktiga pengar på ett antal olika investeringsplattformar så som Avanza, Savelend, Sigmastocks, Lysa osv. Du kan följa våra investeringar & deras utveckling här:
https://www.aktiekunskap.nu/strategier/vara-investeringar-utveckling-och-statistik

Av:
Joakim har haft ett brinnande intresse för aktier, investeringar och företagande sedan barnsben. Nu driver han flera olika hemsidor inom aktier och investeringar.
Aktiekunskap.nu på Facebook Aktiekunskap.nu på Twitter

Läs mer om ämnet

Investera i kryptovaluta

Kommentera eller Fråga

6 Kommentarer

 1. marie skriver:

  Jag vill köpa trump coin . men vill inte krångla till det med hävstångar och dyligt vill bara ha det stående går det?

 2. Patrik skriver:

  Hur lång tid tar det att få pengarna på banken efter ett uttag som har blivit godkändt?

 3. Ahmed skriver:

  Hur mycket är kryptovalutorna curtage i binance

  • Admin skriver:

   Hej Ahmed.

   General: 0.1% spot trading fee.
   0.5% Instant Buy/Sell fee.

   Mvh admin på aktiekunskap

Copyright Aktiekunskap.nu 2023