Handla aktier utan courtage

Gratis aktiehandel - handla utan courtage

Artikelns innehåll - Klicka för att gå direkt ner till önskad rubrik

Courtage är namnet på den avgift som nätmäklarna tar ut varje gång du köper eller säljer aktier.

Det finns flera nätmäklare som erbjuder aktiehandel med gratis courtage, dvs du slipper betala någon avgift till nätmäklaren varje gång du köper eller säljer en aktie.

Nätmäklare som erbjuder gratis courtage:

Mäklare/bankErbjuder gratis courtage för konton i storleksordningen
Nordnet.se0 – 50 000 kr
Avanza.se0 – 50 000 kr
Etoro.com/sv0 – obegränsat (disclaimer: Du riskerar ditt kapital när du investerar. Andra avgifter kan tillkomma.)
Levler.seCourtagefritt för alla fram till 2025-03-31
Aktieinvest.se0 – 60 000 kr

Har du alltså inte så mycket pengar på ditt aktiekonto kan du handla gratis hos de vanliga aktiemäklarna så som Avanza.se och Nordnet.se exempelvis.

Har du mycket pengar på kontot så är Etoro.com/sv ett bra alternativ eftersom de erbjuder gratis courtage för alla, på alla aktier. Där finns dock inte alla svenska småbolag tillgängliga. De flesta lite större bolag finns dock. Etoro erbjuder dessutom handel i en massa andra roliga tillgångsslag som CFD:s osv.

Vi på aktiekunskap använder både Etoro och Avanza.

Disclaimer: {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du bör överväga om du förstår hur CFD:s fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Varför finns gratis courtage-erbjudanden?

De flesta nätmäklare erbjuder gratis courtage på aktiehandel som ett erbjudande för nya kunder med mindre belopp på sitt aktiekonto. Detta gör man främst för att locka till sig nya kunder men det finns även nätmäklare som kan erbjuda gratis courtage eftersom de säljer data/information till andra aktörer på marknaden.

Exempel:
Varje gång du och alla andra kunder köper och säljer aktier så säljs den informationen blixtsnabbt vidare till vissa marknadsaktörer, hedgefonder exempelvis. Dessa aktörer har så snabba internetanslutningar att deras datorer hinner processa informationen om er handel innan er köp- eller sälj-order har gått igenom. De kan då trade:a och tjäna pengar baserat på den informationen.

Av:
Joakim har haft ett brinnande intresse för aktier, investeringar och företagande sedan barnsben. Nu driver han flera olika hemsidor inom aktier och investeringar.
Aktiekunskap.nu på Facebook Aktiekunskap.nu på Twitter

Läs mer om ämnet

Aktiehandel

Kommentera eller Fråga

Copyright Aktiekunskap.nu 2023