Aktieskola

Aktieskola

Artikelns innehåll - Klicka för att gå direkt ner till önskad rubrik

Under denna kategori går vi igenom allt du behöver lära dig för att kunna investera i aktier på ett bra sätt. Det är mycket information att ta till sig men ju mer du läser om ämnet desto roligare är det. Under tiden du lär dig bör du även investera, och handlar aktier med mindre summor samtidigt. Man lär sig mycket lättare och snabbare om man handlar samtidigt som man studerar men som sagt, handla med mindre pengar så att du inte förlorar för mycket under lärotiden.

Om du vill handla med aktier så är det nätmäklarna Avanza.se och Etoro.com/sv som gäller. Du kan kostnadsfritt öppna konto hos bägge aktörer för att handla gratis i början, dvs du slipper betala några avgifter när du handlar aktier för mindre summor (upp till 50 000 kr hos Avanza men obegränsat hos Etoro)

Olika delar i vår aktieskola

Här går vi även igenom de olika termerna och nyckeltalen på ett så enkelt sätt som möjligt.

Grundläggande för nybörjare:

Många av våra artiklar innehåller enkla kalkylatorer som hjälper dig att beräkna olika nyckeltal och multiplar.

Tips:
Öppna konto gratis hos Avanza.se och Etoro.com/sv så kan du handla aktier courtagefritt. Hos Avanza får du ha max 50 000 kr på ditt konto för att handla aktier courtagefritt men hos Etoro är det obegränsat. Hos Etoro kan du dessutom handla i olika sorters valutor, råvaror, index osv på stora delar av världens marknader.

Disclaimer: {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du bör överväga om du förstår hur CFD:s fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Som du förstår så är ämnet extremt brett. Ta det lugnt och lär dig lite i taget så att du verkligen förstår vad det är du läser. Det kommer att ta lång tid innan du är ett fullfjädrat börsproffs men lägger du tiden, energin och handlar aktivt så kommer du att förstå dig på hur aktiemarknaden, börsen och andra typer av investeringar fungerar.

Av:
Joakim har haft ett brinnande intresse för aktier, investeringar och företagande sedan barnsben. Nu driver han flera olika hemsidor inom aktier och investeringar.
Aktiekunskap.nu på Facebook Aktiekunskap.nu på Twitter

Kommentera eller Fråga

Copyright Aktiekunskap.nu 2023