Trijo – Omdöme & recension

Trijo omdöme och recension

Om Trijo

Kryptobörsen Trijo grundades 2018 och ägs sedan 2021 av Arcane Crypto (noterat på Stockholmsbörsen).

Redan från början var affärsidén att skapa en enkel, användarvänlig kryptobörs – som även kan användas av de som aldrig köpt kryptovalutor tidigare. Att användarvänlighet står i fokus är mycket tydligt. Plattformen är väldigt ”stilren” och enkel att förstå.

För många svenskar är Trijo idag det självklara valet gällande kryptobörs. Detta åtminstone som ett första steg. När sedan fler olika coins, eller tjänster, efterfrågas kan kunderna ta nästa steg och skapa konto hos exempelvis Coinbase.

Trijo är det enklaste och smidigaste sättet att som svensk köpa och sälja kryptovalutor”. / Trijo

Trijo passar för dig som…

Trijo, Safello, Coinbase eller Binance? Alla kryptobörser/kryptoväxlare har sina unika fördelar och nivå av användarvänlighet. Exempelvis:

Välj Trijo om…

 • Du är nybörjare inom krypto

Med svensk support, identifiering med Bank-ID och användarvänlig sida är Trijo ett självklart val för personer som är nybörjare. Börsen är ett första steg ut i kryptovärlden.

 • Du vill undvika höga kostnader inom Sverige

Det finns flera andra svenska aktörer som erbjuder handel i kryptovalutor. Jämfört med dem är Trijo betydligt billigare.

 • Du vill ha svensk support

Trijo ger snabb support – på svenska.

 Välj inte Trijo om…

 • Du vill handla med många olika valutor

Hos Trijo kan du endast handla några enstaka kryptovalutor. Samtidigt fanns det över 4500 coins att välja på i världen – flera hundra av dem på exempelvis Binance.

 • Du vill ha enkel deklaration

Önskas en så enkel deklaration som möjligt ska inte kryptovalutor köpas. Välj istället certifikat hos Avanza eller Nordnet alternativt CFD:s hos IG. Då behöver du inte fylla i något själva i din deklaration, det är bara att godkänna.

 • Du vill hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt

Det finns billigare alternativ, exempelvis Binance.

Säkerhet

Mobilt BankID

En stor fördel med Trijo är att identifiering och inloggning sker med BankID. Det bör vara det säkraste sättet för inloggning samtidigt som du på 1 minut kan spärra BankID om din telefon skulle bli stulen. OBS – För ökad säkerhet, ha kod på telefonen, Applocker (eller liknande) och unik kod på BankID.

Bild på ID-handling vid uttag

Utöver BankID behöver även foto på ID-handling skickas in innan man kan ta ut pengar från sitt Trijo-konto. Detta primärt för att öka säkerheten så att inte någon har lurats att använda sitt BankID.

Om Trijo går i konkurs?

Alla klientmedel är separerade från Trijos egen ekonomi. Skulle företaget gå i konkurs äger alltså fortfarande kunderna sina tillgångar.

Licenser

Trijo (företaget Ijort Invest AB äger varumärket Trijo) är registrerad hos svenska Finansinspektionen. Detta kan enkelt kontrolleras på Finansinspektionens hemsida.

Men en börs…är alltid en börs

Uttrycket ”Not your keys – Not your coin” påminner om att det alltid finns en risk att ha sina kryptovalutor på en börs istället för i en hardwallet. Ska större summor sparas rekommenderas att hardwallet används. 

Vårt omdöme
Vi anser att Trijo är ett säkert och tryggt alternativ. Börsen ägs främst av det börsnoterade företaget Arcane Crypto och ägarna har varit mycket transparenta under hela börsens historia.

Registrering

Registrering sker på trijo.co där mailadress anges och användarvillkor godkänns.

Vårt omdöme
Vi registrerade oss på under 5 minuter. Snabbt därefter var kontot aktivt och handel kunde påbörjas.

Insättning och Uttag

Insättning och uttag kan ske från/till vissa banker – men inte alla. Godkänner inte din bank överföringar till Trijo kan kundtjänst kontaktas varpå de ofta kan bistå med lösning.

Insättning

SEPA (Banköverföring) – Överföringen tar 1 – 2 bankdagar (oftast snabbare), är gratis och minsta överföringsbelopp är 100 EURO. Läs mer om Trijos avgifter på trijo.co/avgifter.

Trustly – Insättning kan göras via Trustly. Kostnad 1,5%. Pengarna kommer in direkt, utan väntetid, dygnet runt, alla dagar i veckan.

Kortbetalning – Överföring sker direkt. Kostar 5 % och minsta överföringsbelopp är 50 EURO. Inbetalning kan enbart ske med kort från svenska utgivare.

Trijo har en insättningsbegränsning på bland annat 10 000 Euro per 30 dagar, 5 000 Euro per dag/kort, 5 transaktioner per dag/kort, 15 transaktioner per kort/månad.

De absolut flesta kommer därmed inte ha några problem med dessa begränsningar.

Det är även möjligt att sätta in kryptovalutor direkt till kontot. Adress/QR-kod hittas under ”Konto”.

Sätta in kryptovalutor på trijo

Uttag

Bankkonto – Enda uttagsmöjligheten är överföring till ett bankkonto som står i personens namn. Avgiften är 1 % av uttaget belopp (minst 5 euro).  Vid uttag på över 5000 EURO krävs dokumentation varifrån dessa kryptovalutor kommer ifrån.

Vårt omdöme
Med tydlig information visas hur insättningar och uttag sker och vad det kostar. Det som drar ner betyget är avgifterna. Hos många andra börser är SEPA gratis både för insättning och uttag. Även 5% för kortinsättning är medelhögt.

Handelsplattformen – Så köps och säljs kryptovaluta hos Trijo

Enkelt, överskådligt och tydligt – Det sammanfattar Trijos handelsplattform och hur handeln sker med kryptovalutor.

Dashboard

Trjijos ”Dashboard” är väldigt enkel och pedagogiskt uppbyggd. Även personer som inte tidigare handlat med kryptovalutor bör, på ett par minuter, förstå hur handeln genomförs. Vid inloggning visas en överblick över kontoinnehavet, prisgraf och nyheter.

Det är nämligen ett ledord på Trijo: det ska vara enkelt att köpa, sälja och investera i kryptovalutor.

Köpa / Sälja

1. Klicka på KÖP/SÄLJ i menyn

2. Välj KÖP/SÄLJ samt COIN (Se bild nedan)

köpa kryptovaluta på trijo

3. Välj snabbköp eller Avancerad

Snabbköp innebär att ordern matchas mot bästa aktuella ordrar på Trijo. Därmed kommer köp/sälj ske på några sekunder.

Avancerad innebär att en order kan lägga till valfri kurs. Därmed kommer ordern att vara öppen/aktiv till att en motpart är villig att köpa/sälja till den nivån.

I exemplet nedan är nuvarande pris för 1 BTC 46 000 EURO. En avancerad order läggs med ett pris på 44 500 EURO. Detta med förhoppningen om en dipp i priset kommer och att ordern därmed kommer att gå igenom.

lägga order på trijo

Sända

Under ”Konto” visas kontots tillgångar och det är även här som kryptovaluta kan skickas till andra adresser. Kontrollera alltid transaktionsavgiften (nätverksavgiften). I vissa fall kan den vara mycket hög! Det är däremot inte något som Trijo påverkar utan det är den allmänna avgiften för att använda blockkedjan för den valda valutan.

Exempel från maj 2021 – Transaktionsavgiften på Ether var 0,012 Ether = ca 340 kr.

transaktionsavgift trijo

Begränsningar:

Belopp – Minsta summa att skicka är ca 500 kr

Adress – Uttag får enbart ske till adresser som du själv äger

Tid – Uttag visas i mottagarens plånbok inom en timme. Vid uttag på minst 3000 EURO sker granskning manuellt vilket innebär längre handläggningstid.

Vårt omdöme
Trijo får högt betyg för användarvänlighet. Det är mycket lätt att förstå hur köp/sälj sker, framförallt snabbköp/snabbsälj. Användarvänlighet är helt klart Trijos största styrka.

En negativ detalj är att uttag av kryptovaluta enbart anges i den valutan, inte i SEK eller USD. Önskas exempelvis 1000 kr i Litecoin skickas behöver man först själv räkna ut hur många Litecoin detta är. Hos flera andra börser visas även värdet som skickas.  

Att de tar ut nätverksavgift är visserligen förståeligt men många börser ”ger rabatt” på denna och erbjuder därmed transaktioner från börsen till ett betydligt lägre pris.

Investera i

Hos Trijo är det möjligt att investera 3 olika kryptovalutor. Här är några exempel:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin

Det är på samma nivå som många andra svenska aktörer som erbjuder handel med kryptovalutor. Däremot betydligt färre coins än vad som hittas hos Coinbase och inte minst Binance.

Hävstång / Andra alternativ

Det går inte att handla med hävstång, belåna eller på annat sätt handla med kryptovalutorna utöver ”klassisk handel”.

Trijo har valt bort avancerade hävstångsprodukter, tradingfunktioner och så vidare till förmån för enkelhet 

Vårt omdöme
Här får Trijo ett lågt betyg. Det är även denna punkt som drar ner totalbetyget en hel del. Det är en stabil och enkel kryptobörs men där utbudet av produkter, tjänster och coins är långt efter de större internationella aktörerna. Det är därmed inte i utbud som Trijo har sin styrka.

Kostnader på Trijo

 • Courtage: 0,5%
 • Spread: Varierar beroende på handelsvolym. Sätts ej av Trijo.
 • Insättning SEPA: Gratis
 • Uttag (enbart SEPA): 1 % – minst 3 EURO               
 • Insättning kort: 5 %
 • Uttag krypto: Beroende på nätverksavgift

Vårt omdöme
Lite dyrt med insättningar och uttag av fiat. Men istället betalas inget courtage. Godkänt även om större börser (med betydligt sämre användarvänlighet) har lägre priser.

Trijo och skatt

Handeln som sker hos Trijo behöver deklareras på en K4-blankett. Det går lätt att se samtliga transaktioner och använda transaktionerna i ett deklarationsprogram för enklare uträkning.

De som har många transaktioner, eller tycker det är svårt med deklarationen, kan exempelvis använda krypto-deklarationstjänsten Koinly.

Kundtjänst

Trijo nås via mail, telefon och sociala medier. Dessutom finns ett stort utbud av guider kring hur börsen används samt en stor FAQ. En rekommendation är att även följa dem på Facebook där allmänna frågor kan besvaras.

…frågor till Trijos kundtjänst besvaras de nästan alltid inom 24 timmar, men oftast betydligt snabbare än så.

Vårt omdöme
Vi ger Trijo högsta betyg på denna punkt. Inte minst utifrån hur usel kundtjänst som många andra kryptobörser har med mycket lång handläggningstid. Vi har varit i kontakt med börsen via mail, FB och Messenger med snabbt, personligt och tydligt svar. Lysande!

Andras recensioner / omdömen om Trijo

Trustpilot 4,5/5

Recensionsplattformen samlar omdömen främst från tidigare kunder – men det går även att skriva recension utan att ha använt tjänsten.

Det som framförallt nämns som fördelar är att börsen är enkel att använda, att det går snabbt att köpa och att kundtjänst hjälper till om problem uppstår. En del nämner även att kostnaden är betydligt lägre än hos dess svenska konkurrenter.

Nackdelar som nämns är att det ibland är låga volymer, vilket kan skapa stor spread. Andra anger att ”webbsidan saknar vissa funktioner men att bättre betyg kan ges i framtiden”.

Användarnas åsikter på Trustpilot speglar därmed även vår åsikt om Trijo.

Jag rekommenderar Trijo starkt för alla som vill komma in i krypto världen. Deras support team hjälper med alla problem du har. / Användarrecension på Trustpilot

Google Recensioner 3,5/5

I likhet med Trustpilot kan vem som helst lämna recensioner på Google.

Fördelar som nämns är tjänsten är enkel, trygg och bra. Några nackdelar nämns inte även om det fanns omdömen på 1/5. 

Det är en enkel tjänst att använda och har låga avgifter vid handeln av Bitcoins, Ethereum och Litecoins / Recension på Google

Fördelar med Trijo

 • Användarvänligt

Är Trijo den mest användarvänliga kryptobörsen? Vi anser i alla fall det. Rekommenderas därmed till de som vill börja med att investera i kryptovalutor.

 • Svenskt & Tryggt

Trijos ägare är Arcane Crypto, ett företag på Stockholmsbörsen. All information på kryptobörsen samt dess kundtjänst är på svenska.

 • Kundtjänst som bryr sig

De allra flesta kundärendena är besvarade inom 24 timmar – även på helger. Ofta betydligt snabbare. Det är en STOR skillnad mot de större och internationella börserna.

Nackdelar med Trijo

 • Begränsat utbud

Detta är Trijos största nackdel. Med enbart tre kryptovalutor och inte några ytterligare tjänster skapas stora begränsningar.

Sammanfattning

Kryptobörsen Trijo vänder sig primärt till svenska marknaden även om expansion till andra länder kan komma. Det är en fördel då plattformen och kundtjänst är på svenska.

Dess styrka är användarvänligheten. Detta både utifrån hur enkelt det är att förstå hur insättningar, uttag och köp genomförs samt att dess kundtjänst verkligen sätter kunden i fokus.

Dess svaghet är utbudet. Detta både utifrån att de bara erbjuder handel i ett par kryptovalutor samt att betydligt fler kryptorelaterade tjänster nås via exempelvis Binance eller Coinbase (kort, dAppar osv)

Vårt omdöme
Vi kan rekommendera Trijo för de som prioriterar användarvänlighet. Där är de överlägsna. Därmed är det ett perfekt första steg för att investera och lära sig mer. Den som sedan vill ta nästa steg kan registrera sig hos Coinbase/Coinbase Pro och sedan BinanceDenna recension skrevs och publicerades maj 2021. Trijo kan ha ändrat utbud, tjänster och priser sedan dess. Vi försöker uppdatera artikeln löpande

Av:
Joakim har haft ett brinnande intresse för aktier, investeringar och företagande sedan barnsben. Nu driver han flera olika hemsidor inom aktier och investeringar.
Aktiekunskap.nu på Facebook Aktiekunskap.nu på Twitter

Läs mer om ämnet

Investera i kryptovaluta

Kommentera eller Fråga

Copyright Aktiekunskap.nu 2023