Safello – Recension och vårt omdöme

Uppdaterad:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.
Safello recension

Safello är en svensk kryptoväxlare som köpt/sålt Bitcoin sedan 2013. Tjänsten vänder sig både till svenska och europeiska investerare.

Största fördelen med Safello är enkelheten. Registrera dig och köp kryptovaluta på mindre än 3 minuter. Detta tack vare verifiering med Mobilt BankID och betalning med Swish. Men kostnaderna är höga i förhållande till internationella alternativ.

 1. Välj kryptovaluta & Belopp att köpa för
 2. Logga in med BankID – Betala med Swish
 3. En automatisk plånbok skapas där dina kryptovalutor samlas (plånboken nås via BankID)

De största fördelarna med Safello

 • Registrera konto på 30 sekunder med Mobilt BankID
 • Betala med Swish, Bankgiro eller SEPA
 • Svensk support
 • En plånbok skapas automatiskt vid första köpet – plånboken nås med BankID
safello citat
(Safello anger att de erbjuder ”Sveriges bästa sätt att köpa kryptovalutor.)

Safello – passar för dig som…

Safello eller Coinbase? Om Safello ska väljas eller inte beror främst på hur snabbt köpet önskas ske samt om du vill kunna logga in med mobilt Bank-ID.

Välj Safello om…

 • Du behöver Bitcoin – Nu!

Att köpa Bitcoin (eller annan kryptovaluta) med Swish bör vara ett av de absolut snabbaste sättet som erbjuds i Sverige. Vi öppnade konto och genomförde ett köp på 4 minuter. Nästa gång tar det 2 minuter.

 • Du prioriterar svensk support

Det finns ett par alternativ att välja på för dig som vill köpa kryptovalutor från ett företag med svensk support, Safello är en av de.

 • Du uppskattar användarvänlighet och enkelhet

Safellos tjänst är enkel och snabb att använda. Dessutom med svensk support och alla kvitton samlade på ett och samma ställe. Väldigt användarvänligt!

Välj inte Safello om….

 • Du vill ha låga avgifter

Safellos nackdel är dess avgifter. Ställs de mot internationella alternativ är de riktigt dyra. Dessutom tillkommer nätverksavgiften när valutan ska skickas till och från Safello.

Säkerhet

”Safello är Sveriges mest betrodda valutaväxlare för kryptovalutor och har varit registrerad och under insyn hos Finansinspektionen sedan 2013”/Safello.se

BankID & Swish

Med registrering och identifiering med BankID skapas säkerhet på samma nivå som en rad myndigheter och banker i Sverige. Med överföring från en svensk bank till ett svenskt företag bör det heller aldrig bli diskussioner om pengarna har kommit fram eller inte.  

Reglerad av Svenska Finansinspektionen

Safello ligger under tillsyn av Finansinspektionen vilket ger ytterligare trovärdighet och säkerhet.

safello säkerhet

Granskar aktivt vid misstanke om penningtvätt

Om Safello anser att transaktioner är ”ovanliga” kan de granska dessa manuellt och under denna tid frysa personens möjlighet att handla hos dem. Det finns även personer som blivit uteslutna från tjänsten efter att de inte velat uppge varifrån pengarna har kommit.  

Vårt omdöme
Safello är ett tryggt och säkert sätt att handla med kryptovalutor!

Registrering

Första gånger som köp sker via Safello öppnas även ett konto hos dem. Detta genom att inloggning sker med Mobilt BankID och mailadress verifieras. Det går även att registrera konto utan att genomföra något köp.

I inloggat läge går det att lägga ordrar och se samtliga kvitton på tidigare ordrar.

ordrar safello

Köpa kryptovaluta med Safello

1. Välj kryptovaluta & belopp att köpa för

Hos Safello går det att handla med Bitcoin, Ether och Ripple bland annat. Välj önskad valuta samt vilken summa i SEK som köpet ska ske för.

2. Välj betalningsmetod

Sista steget är att välja betalningsmetod och följa instruktionerna som därmed ges. Vid Swish anges telefonnummer varpå en begäran om Swishbetalning direkt skapas i mobilen.

3. En egen plånbok skapas automatiskt vid första köpet

Plånboken når du enkelt med BankID

 • Överföra till kryptobörs

Sök efter ”Deposit” och välj den valuta som du önskar skicka. I detta läge visas din publika adress. Kom ihåg att köp i Ripple kräver att ”tag” även anges.

Vårt omdöme
Att genomföra köp eller försäljning är extremt enkelt.

Handla med Kryptovalutor
För att enklast ta en position i kryptovalutor kan du välja mellan att köpa själva kryptovalutan eller så kan du handla den via CFD:s.

✔️ IG.com/se – handel i kryptovalutor via CFD:s.
✔️ Coinbase.com – vanlig handel direkt i kryptovalutor.

För CFD-handel & för teknisk analys använder vi IG. Där kan du gå både lång och kort i aktier, kryptovalutor, index, råvaror, osv på ett smidigt sätt och du kan använda plattformarna kostnadsfritt för teknisk analys.

Är du osäker på hur CFD:s fungerar så kan du läsa vår CFD-guide och lära dig allt du behöver veta.

Kostnader hos Safello

🔗 Se Safellos nuvarande avgifter

Safello och Skatt?

Vid försäljning av kryptovaluta ska detta deklareras på en K4-blankett. Är det ett par få transaktioner kan skatten enkelt räknas ut för hand. Är det många transaktioner kan deklarationstjänster istället användas. Genom att samtliga kvitton enkelt kan nås via inloggat läge blir det relativt enkelt.

Vårt omdöme
Sker enbart handel på Safello är det relativt enkelt att räkna ut årets reavinstskatt/förlust. All handel och har skett mot SEK och uträkning kan ske i Excell eller via tjänster online. Men visst hade det varit smidigt om de även hade haft en uträknare direkt på sidan (som Avanza).

Kundtjänst

Svensk support nås 9 – 17 på vardagar. Enklast är att logga in och ställa frågan direkt via Safello Messenger men de nås även på [email protected]. Någon telefonsupport finns inte.

Vårt omdöme
Svensk support väger tungt och är en Safellos stora fördelar i förhållande till de internationella kryptohandlarna. Att de inte erbjuder support via telefon är däremot lite negativt.

Andras recensioner och omdömen om Safello

Trustpilot

De som är positiva lyfter framförallt fram att det är snabbt och smidigt – en åsikt som vi även delar.

Nackdelar som lyfts fram är att företaget ibland gör manuella granskningar och i detta fall kan ett köp dröja i flera dagar. I vissa fall har det tagit över en vecka innan kunderna fått svar på mail. En del nämner även att avgifterna är ”för höga”.

”Sjukt smidigt och snabbt! Inga problem alls!”

omdömen från andra om safello

Google My Business

Även här nämns att det är snabbt, smidigt och att supporten hjälper till med hög servicenivå.

Flera som är negativa anger att Safello utnyttjas för bedrägeri. Det är däremot en bedragare som använt tjänsten – inte Safello som bör stå som ansvarig. Företaget har tydlig information på sin webbplats kring hur bedrägerier ska undvikas. Flera av de negativa kommentarer som lämnats är helt irrelevanta till Safellos verksamhet.

En av de som är positiva sammanfattar Safellos tjänst tydligt:

Det har vart ett nöje att handla hos Safello. Alla medarbetare som jag vart i kontakt med har vart tillmötesgående, hjälpsamma, trevliga och givit snabba svar i chatten. Deras avgifter är lite väl saftiga om man jämför mot utlandsiter.

Cryptowisser

De berömmer säkerheten hos tjänsten och anger att Safello har bättre säkerhet än 90 % av de övriga kryptohandlarna som recenserats på webbplatsen. Användarvänligheten nämns även som en fördel – även om de saknar vissa funktioner. Nackdelen är avgifterna.

”The above fees are a bit on the high end.”

Nackdelar

 • Litet utbud

I dagsläget kan relativt få kryptovalutor köpas och säljas. De har ett väldigt litet utbud i jämförelse mot exempelvis Coinbase.com och Binance.com.

 • Ingen telefonsupport

Safello kan inte nås via telefon. Detta till skillnad mot flera andra svenska kryptohandlare.

Sammanfattning

Vi uppskattar den tjänst som Safello erbjuder – även om vi inte kommer använda den frekvent.

Via Safello kan kryptovalutor köpas, och säljas, på några minuter. Det är otroligt enkelt att skapa ett konto och genomföra handel tack vare Mobilt Bank-ID och Swish.

Just användarvänligheten och snabbheten är Safellos absoluta styrka. Att även kunna få svensk support även positivt.

Lämna en kommentar