Aktiehandel

Här kan du lära dig mer om hur du kommer igång med aktiehandel. Det finns även artiklar för dig som hållit igång ett tag och vill utvecklas och lära dig mer om att handla aktier på nätet.

Vad betyder bull och bear

Läs artikeln

Jämför courtage och avgifter för aktiehandel

Läs artikeln

Kapitalförsäkring eller isk

Läs artikeln

Så fungerar ett Investeringssparkonto

Läs artikeln

Alla artiklar om Aktiehandel

Artiklar listas i bokstavsordning

Avnotering av aktier

0 kommentarer

ETF

0 kommentarer

Investera i små bolag

0 kommentarer

Investeringssparkonto

75 kommentarer

Jämför courtage

15 kommentarer

Kapitalförsäkring

0 kommentarer

Köpa aktier på nätet

24 kommentarer

Long / Short Squeeze

0 kommentarer

Market maker

0 kommentarer

Minitermin

0 kommentarer

Nyemission

0 kommentarer

Öppettider börsen

0 kommentarer

Pump and Dump

0 kommentarer

Riktkurs aktier

0 kommentarer

Sharpekvot

0 kommentarer

SPAC

0 kommentarer

Spara till barnen

0 kommentarer

Split av aktier

1 kommentar

Spread och orderdjup

0 kommentarer

Trackers

0 kommentarer

Vad är bull och bear?

0 kommentarer

Aktiehandel kan utföras på många olika sätt. Man kan till exempel handla aktier som en investering, dvs man investerar sina pengar i ett företag genom att köpa aktier i företaget. Dessa aktier behåller man sedan under lång tid för att se sina pengar växa i takt med att företaget levererar fina vinster år efter år. Som aktieägare får du ta del av pengarna via så kallade aktieutdelningar som oftast sker en gång per år. Om företaget går bra så stiger även priset på aktien vilket gör att dina investerade pengar växer ännu mer.

Att investera i aktier är det överlägset bästa sättet att investera pengar om man har en lång tidshorisont. Den avkastning som du får via investeringar i aktier är högre än den du får om du investerar i fastigheter, råvaror, ädelmetaller, valutor osv. Det är statistiskt bevisat.

Ett annat sätt att handla aktier på är genom spekulation eller trading.
Man köper då aktier med avsikten att sälja dom igenom inom en viss tidgräns eller vid ett visst pris. Det kan även finnas andra parametrar som avgör köp/sälj vid trading.

Daytrading är ett tredje sätt att handla. En daytrader gör massor av mindre affärer där han/hon köper och säljer aktier under en och samma dag. En daytrader behåller endast sina positioner i några sekunder,minuter eller timmar sedan gör man sig av positionen, förhoppningsvis med en liten vinst.

Handla med aktier på billigast möjliga vis

Aktier handlar man med på internet idag. Det finns fortfarande aktiemäklare som man kan ringa men de används väldigt lite idag. Idag köper och säljer man istället aktier via nätmäklare såsom Avanza.se och Nordnet.se. Man skapar enkelt och gratis konton hos dessa nätmäklare och kan sedan sätta igång och handla. Det är enkelt och kräver ingen förkunskap. Det är väldigt billigt att handla aktier hos nätmäklarna och har du bara ca 25.000 kr eller mindre så handlar du aktier gratis hos till exempel Nordnet och Avanza.

Öppna konto gratis hos Avanza.se och Nordnet.se så kan du handla courtagefritt (gratis) hos båda nätmäklarna upp till ett maxbelopp. Överstiger du maxbeloppet för courtagefri handel hos en av aktörerna kan du dela upp dina pengar mellan Avanza och Nordnet och därmed handla courtagefritt för en större summa

Om du är nybörjare bör du vara försiktig när du handlar aktier. Undvik småbolag och undvik att köpa och sälja. Det enklaste och bästa sättet för nybörjare att tjäna pengar är att köpa och behålla aktierna. Få inte panik om aktierna går ner i värde, de brukar komma tillbaka om du håller dig till stabila bolag.

Sprid alltid dina investeringar och risker

Vi rekommenderar alltid att man sprider sina investeringar (diversifierar) på olika tillgångar för att skapa en långsiktig och stabil avkastning över tid. I princip alla rika människor diversifierar sina investeringar.

Investera i aktier och fonder
Öppna konton helt kostnadsfritt hos Nordnet.se och Avanza.se för att kunna handla aktier och fonder. Skapa konto hos bägge två och handla avgiftsfritt (utan courtage) på ett större belopp.

Alternativa investeringar
Lendify.se agerar du bank och lånar ut dina pengar till andra privatpersoner mot att du får en fin avkastning på pengarna.

Kameo.se investerar du i lån till olika fastighetsprojekt som du själv väljer ut och erhåller en hög ränta.

Följ utvecklingen på våra egna investeringar
Vi på Aktiekunskap (vi äger även sajten Ekonomifokus.se) har egna portföljer hos alla de aktörer vi nämner ovan och du kan följa våra investeringar + deras utveckling på denna sida:
https://www.ekonomifokus.se/ekonomi/vara-investeringar-utveckling-och-statistik

         

Copyright Aktiekunskap.nu 2021