Trading & teknisk analys


Här kan du läsa om allt som har med trading och teknisk analys att göra.

Öppna konto gratis hos Avanza.se och Nordnet.se så kan du handla courtagefritt (gratis) hos båda nätmäklarna upp till ett maxbelopp. Överstiger du maxbeloppet för courtagefri handel hos en av aktörerna kan du dela upp dina pengar mellan Avanza och Nordnet och därmed handla courtagefritt för en större summa

Teknisk analys (TA)


För kortsiktig handel (trading) och teknisk analys använder vi oss av plattformen IG.com/se. Där kan du gå både lång och kort i aktier, index, råvaror, valutor osv på ett smidigt sätt och du kan använda plattformen kostnadsfritt för teknisk analys.
Är du osäker på hur CFD:s fungerar kan du läsa vår CFD-guide och lära dig allt du behöver veta.

Trading

MA 200

Läs artikeln

Vårt omdöme om trading-mäklaren IG

Läs artikeln

Korta/blanka aktier

Läs artikeln

Bästa plattformarna för TA och trading

Läs artikeln

Alla artiklar om Trading & teknisk analys

Artiklar listas i bokstavsordning

Barriers

0 kommentarer

Bollinger Band

0 kommentarer

Elliots vågteori

2 kommentarer

Flaggformation

0 kommentarer

GAP – Teknisk analys

0 kommentarer

Hävstångsprodukter

0 kommentarer

Minifutures

0 kommentarer

Optioner

0 kommentarer

Scalping

0 kommentarer

SKEW-index

0 kommentarer

Stochastic

0 kommentarer

Tidscykler på börsen

0 kommentarer

Unlimited turbos

0 kommentarer

Volatilitet

0 kommentarer

Trading

Trading innebär att man handlar aktier eller andra finansiella instrument med avsikt att sälja dom inom en specifik tidsperiod, till ett visst pris eller på grund av någon annan förutbestämd parameter.

Det finns massor av olika sätt att trade:a på. Alla sätt är bra förutom de dåliga. Så länge man tjänar pengar på sin trading så gör man ett fantastiskt jobb. De allra flesta (ca 90-95%) förlorar nämligen pengar när de försöker sig på trading. För att lyckas så är det många olika parametrar som skall stämma. Den viktigaste är dock att du har rätt personlighet. Trading handlar nämligen väldigt mycket om psykologi. Om din personlighet inte matchar sättet du trade:ar på så kommer du att misslyckas. Det krävs att du har en fungerande strategi och ett riktigt bra money management för att lyckas. De flesta kan ta fram en bra strategi men få klarar av att följa strategin till punkt och pricka.

Mänskliga faktorer förstör för de flesta traders. Girighet och rädsla är de två känslorna som förstör för de flesta som ger sig in på trading. Man klarar inte av att sälja när man skall sälja och man har inte tillräckligt med is i magen när det behövs.

Lyckas man med trading så är det extremt lönsamt. Man agerar på världens mest konkurrensutsatta marknad så det är förståeligt att det vanligtvis tar många många år innan man blir en framgångsrik trader.

Teknisk analys

Teknisk analys innebär att man studerar kurs/prisgrafer för att försöka skapa sig en bild av vart kursen/priset skall ta vägen i framtiden. Man letar efter mönster och beteenden som ger signaler kring om priset skall gå upp, ner eller sidledes. Priset i en prisgraf speglar psykologin i marknaden. Om priset går kraftigt uppåt så innebär det vanligtvis att investerarna är positiva på marknaden. Alla vill köpa och ingen vill sälja. Då går priset spikrakt upp, och vice versa. Det svår är att förutspå hur länge priset skall fortsätta uppåt eller nedåt.

Teknisk analys är lätt att lära sig men extremt svårt att tjäna pengar på. Oftast krävs en kombination av teknisk analys, fundamental analys och massor med rutin för att man skall lyckas tjäna pengar på att handla med hjälp av teknisk analys. Det är dock en fantastiskt verktyg som används av de allra flesta banker och institut som handlar med aktier och andra värdepapper.

Teknisk analys - fungerar det.

Analysprogram vid teknisk analys och trading

När man gör tekniska och fundamentala analyser av aktier, råvaror, index osv så finns det många riktigt bra analysprogram/plattformar som gör jobbet enkelt. I lista ovan hittar du en länk till vår genomgång av olika plattformar som är bra på olika typer av analyser och handel. Gör det inte komplicerat för dig, använd de smidiga hjälpmedel som finns så slipper du lägga all din lediga tid på att hitta årsredovisningar, siffror osv.

         

Copyright Aktiekunskap.nu 2023