Trading & teknisk analys

Här kan du läsa om allt som har med trading och teknisk analys att göra.

Öppna konto gratis hos Avanza.se och Nordnet.se så kan du handla courtagefritt (gratis) hos båda nätmäklarna upp till ett maxbelopp. Överstiger du maxbeloppet för courtagefri handel hos en av aktörerna kan du dela upp dina pengar mellan Avanza och Nordnet och därmed handla courtagefritt för en större summa
Läs våra djupgående artiklar om:

Så köper du aktier på nätet

Läs artikeln

Jämför courtage och avgifter för aktiehandel

Läs artikeln

Kom igång med rätt aktiekonto

Läs artikeln

Så fungerar ett Investeringssparkonto

Läs artikeln

Alla artiklar om Trading & teknisk analys

Artiklar listas i bokstavsordning

Barriers

0 kommentarer

Elliots vågteori

0 kommentarer

Hävstång

7 kommentarer

Scalping

0 kommentarer

Vanilla Optioner

0 kommentarer

Volatilitet

0 kommentarer

Trading

Trading innebär att man handlar aktier eller andra finansiella instrument med avsikt att sälja dom inom en specifik tidsperiod, till ett visst pris eller på grund av någon annan förutbestämd parameter.

Det finns massor av olika sätt att trade:a på. Alla sätt är bra förutom de dåliga. Så länge man tjänar pengar på sin trading så gör man ett fantastiskt jobb. De allra flesta (ca 90-95%) förlorar nämligen pengar när de försöker sig på trading. För att lyckas så är det många olika parametrar som skall stämma. Den viktigaste är dock att du har rätt personlighet. Trading handlar nämligen väldigt mycket om psykologi. Om din personlighet inte matchar sättet du trade:ar på så kommer du att misslyckas. Det krävs att du har en fungerande strategi och ett riktigt bra money management för att lyckas. De flesta kan ta fram en bra strategi men få klarar av att följa strategin till punkt och pricka.

Mänskliga faktorer förstör för de flesta traders. Girighet och rädsla är de två känslorna som förstör för de flesta som ger sig in på trading. Man klarar inte av att sälja när man skall sälja och man har inte tillräckligt med is i magen när det behövs.

Lyckas man med trading så är det extremt lönsamt. Man agerar på världens mest konkurrensutsatta marknad så det är förståeligt att det vanligtvis tar många många år innan man blir en framgångsrik trader.

Teknisk analys

Teknisk analys innebär att man studerar kurs/prisgrafer för att försöka skapa sig en bild av vart kursen/priset skall ta vägen i framtiden. Man letar efter mönster och beteenden som ger signaler kring om priset skall gå upp, ner eller sidledes. Priset i en prisgraf speglar psykologin i marknaden. Om priset går kraftigt uppåt så innebär det vanligtvis att investerarna är positiva på marknaden. Alla vill köpa och ingen vill sälja. Då går priset spikrakt upp, och vice versa. Det svår är att förutspå hur länge priset skall fortsätta uppåt eller nedåt.

Teknisk analys är lätt att lära sig men extremt svårt att tjäna pengar på. Oftast krävs en kombination av teknisk analys, fundamental analys och massor med rutin för att man skall lyckas tjäna pengar på att handla med hjälp av teknisk analys. Det är dock en fantastiskt verktyg som används av de allra flesta banker och institut som handlar med aktier och andra värdepapper.

Teknisk analys - fungerar det.

Bra plattformar för trading och teknisk analys

När man gör tekniska och fundamentala analyser av aktier, råvaror, index osv så finns det många riktigt bra program/plattformar som gör jobbet enkelt. I lista ovan hittar du en länk till vår genomgång av olika plattformar som är bra på olika typer av analyser och handel. Gör det inte komplicerat för dig, använd de smidiga hjälpmedel som finns så slipper du lägga all din lediga tid på att hitta årsredovisningar, siffror osv.

Sprid alltid dina investeringar och risker

Vi rekommenderar alltid att man sprider sina investeringar (diversifierar) på olika tillgångar för att skapa en långsiktig och stabil avkastning över tid. I princip alla rika människor diversifierar sina investeringar.

Investera i aktier och fonder
Öppna konton helt kostnadsfritt hos Nordnet.se och Avanza.se för att kunna handla aktier och fonder. Skapa konto hos bägge två och handla avgiftsfritt (utan courtage) på ett större belopp.

Alternativa investeringar
Lendify.se agerar du bank och lånar ut dina pengar till andra privatpersoner mot att du får en fin avkastning på pengarna.

Kameo.se investerar du i lån till olika fastighetsprojekt som du själv väljer ut och erhåller en hög ränta.

Följ utvecklingen på våra egna investeringar
Vi på Aktiekunskap (vi äger även sajten Ekonomifokus.se) har egna portföljer hos alla de aktörer vi nämner ovan och du kan följa våra investeringar + deras utveckling på denna sida:
https://www.ekonomifokus.se/ekonomi/vara-investeringar-utveckling-och-statistik

         

Copyright Aktiekunskap.nu 2020