Trine | Investera i solenergi

Uppdaterad:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.
Trine omdöme

Trine lanserade sin plattform år 2016 och erbjuder privatpersoner ett enkelt sätt att investera i solenergi. Via sin hemsida Trine.com erbjuder de en plattform mellan privatpersoner som vill investera sina pengar och projektbolag som startar upp olika projekt inom solenergi.
Genom att investera dina pengar hos Trine tjänar du pengar på att projektbolaget sedan betalar/amorterar tillbaka dina investerade pengar plus ränta.

Räntan är normalt ca 6-10% men dessa siffror kan överstigas samt understigas beroende på vilken risk som finns i projektet.
Det står angivet på varje enskilt projekt hur mycket ränta de erbjuder vilket gör att du som investerare kan välja projekt beroende på hur mycket du vill ha i ränta. Projekten innebär också att man hjälper fattiga människor och byar att få tillgång till elektricitet via sol-energi. Man investerar och gör en god gärning samtidigt helt enkelt.

Minsta möjliga investering hos Trine: 25 euro (ca 250 kr)

Guide

  • 1 Besök Trines hemsida Trine.com
  • 2 Starta ett konto
  • 3 Investera månadsvis eller manuellt
  • 4 Svara på 5 st kontrollfrågor
  • 5 Välj vilka projekt du vill investera i
  • 6 Investera
  • 7 Klart

Trine omdöme/recension

Vi tycker att Trine är ett bra alternativ ifall man vill investera sina pengar etiskt och göra världen till det bättre vad gäller miljö, och hjälpa människor att få tillgång till ström. Företaget Trine AB registrerades 2015 och växer kraftigt med negativt resultat enligt Allabolag.se. Det finns stora risker för kreditförluster, men det finns även goda chanser till bra avkastning sett till tidigare projekt. Vi anser man borde sprida sina investeringar på flera projekt och inte satsa för stora summor av sitt totala sparkapital. Vi på Aktiekunskap har själva investerat i Trine med motiveringen att göra världen till det bättre samtidigt som vi kan tjäna lite pengar på räntor.

Trine har fungerat utmärkt för oss här på Aktiekunskap och vi har testat några olika projekt. Samtliga projekt har levererat som utlovat. Amorteringar och ränteintäkter har trillat in stabilt på vårt konto/e-plånbok. De projekt vi har valt har erbjudit räntor på 6-7%.
Vi har valt att inte välja de projekt med den högsta räntan utan har valt projekt som vi tyckte såg trygga och bra ut.

Trine är ett utmärkt komplement till andra investeringar, vi har även skrivit omdömen om investeringsplattformarna Savelend, Tessin ifall du vill hitta andra alternativ. Sprider man sina risker mellan alla olika plattformar så skapar man ett säkrare sparande och större möjlighet till en god avkastning över tid.

Fördelar och nackdelar

🟢 Etisk investering
🟢 Minsta investering 25 euro
🟢 Historisk genomsnittlig avkastning på 6-8 % per år
🟢 Uppgifter till skatteverket skickas automatiskt
🟢 Bra komplement till börsen

🔴 ISK & kapitalförsäkring ej möjligt
🔴 Växlingsavgift, kan även vara positivt

Trine shield – investeringsskydd

Om något projekt skulle misslyckas med att betala tillbaka pengarna som du investerat så har Trine ett investeringsskydd som innebär att du kan få tillbaka upp till 60% av investeringen. Du kan alltså inte förlora mer än 40% av ditt investerade belopp om projektet inte lyckas.
Investerarskyddet varierar beroende på vilka lån du väljer. Skyddet på 60% gäller alltså inte på alla lån som finns att välja på.

Endast fullt finansierade projekt genomförs

När du valt att investera i ett projekt så måste projektet bli fullt finansierat för att det skall genomföras. Om projektet inte blir fullinvesterat genomförs det ej och de pengar som du tänkte satsa återbetalas till ditt konto hos Trine.

Din E-plånbok hos Trine

När du startar ett konto hos får du en e-plånbok hos Trine.com.
Du sätter sedan in pengar på din e-plånbok som du skall använda till att investera i olika projekt. Den ränta och de pengar som återbetalas till dig hamnar i e-plånboken igen och kan sedan återinvesteras eller plockas ut till ditt vanliga bankkonto.

Skatt och deklaration

Det är 30 % av vinsten som ska betalas i kapitalinkomstskatt vid investeringar hos Trine. Det finns ej någon möjlighet att investera via ett ISK konto eller en kapitalförsäkring. Du som investerar i Trine kommer att betala vinstskatt på de ränteutbetalningar som sker från de olika projekten.

Trine skickar automatiskt uppgifter till skatteverket inför din deklaration. Du behöver inte fundera på vinster och eventuella kreditförluster. Du måste bara kontrollera att dina uppgifter är korrekt ifyllda på din profilsida hos Trine. Sen kommer din deklaration vara ifylld och klar när det är dags för deklarationen.

Andra alternativa investeringar

Kika gärna på våra artiklar om andra smarta hemsidor/plattformar som erbjuder privatpersoner att investera i tillgångsslag som tidigare inte var möjligt.

  • Lendify.se – Agera bank och låna ut dina pengar till privatpersoner mot ränta
  • Savelend.se – Investera i lån till företag, privatpersoner, fakturaköp och inkassoportföljer.

Lämna en kommentar