Lista över de bästa poddarna/podcasts inom börs och finans

Bästa podcasts - börs & finans - lista

Artikelns innehåll - Klicka för att gå direkt ner till önskad rubrik

Det är 2000-talet nu och då ska man lyssna på podcasts. En bra podcast kan vara både underhållande och lärorik. Efter många år på börsen och internet har vi på Aktiekunskap valt ut och gjort en lista över de bästa poddarna inom börs och ekonomi.

Top 7 bästa poddarna inom börs och finans enligt oss

1. Börspodden (mest underhållande)
2. Kvalitetsaktiepodden (bäst aktietips)
3. Börssnack med Hansen och Olavi
4. Market Makers
5. Game of Stocks (bäst genomgående fundamentala analyser av techbolag)
6. Penserpodden
7. Fill or kill
8. Followthemoney
9. All-in podcast (Bästa podden på engelska)

Tips:
Öppna konto gratis hos Avanza.se och Etoro.com/sv så kan du handla aktier courtagefritt. Hos Avanza får du ha max 50 000 kr på ditt konto för att handla aktier courtagefritt men hos Etoro är det obegränsat. Hos Etoro kan du dessutom handla i olika sorters valutor, råvaror, index osv på stora delar av världens marknader.

Disclaimer: {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du bör överväga om du förstår hur CFD:s fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Lista med svenska & engelska ekonomipoddar/podcasts

Börspodden (Riktigt bra podd och ett av våra toppval)
borspodden.se
Johan och John lär dig allt de kan om börsen och lite till. Denna podd är både rolig och lärorik. I vårt tycke är detta en av de absolut bästa poddarna i alla kategorier. Det förekommer en del ”killgissningar” i denna podd så man skall ta en del av det som sägs i podden med en nypa salt.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 2 av 5

Kapitalet
Kapitalet
En bra podd som fokuserar mer på ekonomi, marknad och intervjuer med intressanta människor snarare än enskilda aktiecase. Här kan man lära sig hur riksbanken och banksystemet fungerar, hur en SEO-byrå arbetar och hur en enskild norrman lyckades sätta hela energimarknaden i gungning.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 1 av 5

Kvalitetsaktiepodden (Riktigt bra podd och ett av våra toppval)
Kvalitetsaktiepodden
Här har vi en riktigt bra podd. Ola & Claes går igenom flera olika aktiecase i varje avsnitt. De fokuserar på fundamental analys av bolag med fina kassaflöden och stabil historik. Om du vill göra bra investeringar på lite längre sikt så är detta den bästa podden för dig. Ola och Claes har uppenbart koll på vad de pratar om och en hel del erfarenhet.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 2 av 5

Penserpodden
Penserpodden
En riktigt bra podd från Penser bank. Tillsammans med gäster diskuterar några av bankens analytiker och investeringsansvariga både makro och enskilda bolag. Man får ta del av bankens egna gedigna research och analyser vilket är väldigt värdefullt. Man får en känsla av att man få information ”inifrån” banken på ett sätt som man inte får i någon annan podd.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 2 av 5

Börssnack med Hansén och Olavi (Riktigt bra podd och ett av våra toppval)
Börssnack 
Bra podd med mycket fokus på teknisk analys men även på fundamental analys av enskilda bolag samt omvärldsanalyser/makro. De bjuder även in intressanta gäster.
Podden drivs av Jonas Olavi som är allokeringschef på Alfred Berg fonder och Erik Hansén är bland annat marknadsanalytiker på IG-markets.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 3 av 5

Fill or Kill-podden
Fillorkill.se
Podden där två unga och duktiga traders snackar börs och ekonomi. Den är mycket underhållande och lärorik.
De är twitterprofilerna Phukettrader, Handelsson och Lonewolf som sköter snacket. En av de tre har hoppat av men vi minns inte vem. Nu är dom alltså två st kvar som driver podden. Även i denna podd ”killgissas” det en del så vissa saker bör tas med en nypa salt.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 2 av 5 

Game of Stocks (Riktigt bra podd & ett av våra toppval)
Game of stocks
Denna podd rattas av två twitterprofiler som kallar sig för Värdeinvesteraren och Investacus. De går igenom enskilda bolag och makro i podden.
De besitter mycket bra kunskaper om ny teknik och IT så de kan analysera IT bolag och tech på ett sätt som ingen annan svensk podd kan göra.
Deras analyser av enskilda bolag är grymt bra! De gräver djupt i bolagens siffror och förutsättningar vilket är guld värt för oss lyssnare.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 3 av 5

Market Makers
Market makers
Unga pratglada killar som pratar om börs och finans. En bra och rolig podd med killar som har bra koll på läget. Podden består av Niklas Aldén, Fabian Franzén och i vissa avsnitt bjuder man in gäster. Denna podd passar bra både för nybörjaren och den som varit med på börsen ett tag.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 1 av 5

FollowTheMoney
FollowtheMoney
Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning och Direkt Studios programledare Martin Nilsson pratar om olika fenomen inom ekonomi och finans. Mycket bra podd!
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 1 av 5

Sparpodden
Sparpodden
Nordnets Alexander ”japp” Gustafsson rattar denna podd och intervjuar olika gäster med kopplingar till börs och finans.
Alexander är grymt duktig på att ställa bra frågor och på att hålla ett bra tempo i intervjun. Bra podd med bra gäster!
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 1 av 5

All-in podcast (engelska)
All-in podcast
En podd med kompisarna och miljardärerna Chamath Palihapitiya, Jason Calacanis, David Sacks & David Friedberg. Detta är 4 st extremt intelligenta och underhållande grabbar. Stark rek på denna podd!

Avanzapodden
Avanzapodden
Johanna Kull och Nicklas Andersson driver denna podd om allt som har med privatekonomi och sparande att göra. Vi på Aktiekunskap har inte lyssnat så mycket på denna podd. Däremot följde vi poddens föregångare som rattades av Thomas Linnala och Lars Frick.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 1 av 5

EFN marknad
EFN marknad
En podd som baseras på webb-tv avsnitten som du hittar via länken. Här intervjuas gäster inom finansbranschen. Du kan alltså välja om du vill lyssna på avsnitten som podd eller se avsnitten i webb-tv där de inkluderar grafer och andra relevanta bilder.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 1 av 5

Antiloop podcast
Antiloop podcast
Denna podd rattas av den före detta hedgefond förvaltaren Micke Syding, ekonomistan Anna Svahn och Martin Sandquist. Alla tre driver hedgefonden Antiloop hedge. Podden är rolig att lyssna på och det diskuteras en hel del ämnen som inte diskuteras lika frekvent i de andra poddarna. Bitcoin, guld och centralbanker är återkommande ämnen i podden. Det ”killgissas” en del i denna podd så man skall ta det som sägs med en nypa salt. Det skall man visserligen alltid göra när det kommer till poddcasts eftersom det är en mix av underhållning och lärdomar.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 3 av 5

Björnfällan (CMC markets)
Björnfällan
Dessa grabbar jobbar på CMC markets och gör även denna podd. De är trevliga att lyssna på, har humor och de besitter mycket kunskap inom trading och börsen generellt. Det snackas ganska mycket teknisk analys i denna podd.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 3 av 5

Breakits podcast
Breakits podcast
En podd som blandar börs, finans, ekonomi och ny teknik. Intressant podd som är värd att följa men som har blandad kvalitet på avsnitten. Vissa avsnitt handlar om ganska ointressant ämnen enligt vår åsikt.

Macro Voices (engelska)
Macro Voices
Erik Townsend, en pensionerad entreprenör som senare bytte karriär och blev hedgefond-förvaltare har huvudrollen i denna podd som pratar om börs och finans (globalt). Det är mycket snack om makro-ekonomi i denna podd. Det är välkända namnkunniga gäster som bjuds in och denna poddcast känns lite mer som att läsa i Wall-Street journal än de andra poddarna som är mer anpassade till kunniga och okunniga privatpersoner.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 3 av 5 (obs engelska)

Följ utvecklingen på våra investeringar 💰
Vi på Aktiekunskap har investerat riktiga pengar på ett antal olika investeringsplattformar så som Avanza, Savelend, Sigmastocks, Lysa osv. Du kan följa våra investeringar & deras utveckling här:
https://www.aktiekunskap.nu/strategier/vara-investeringar-utveckling-och-statistik

Av:
Före detta fastighetsmäklare med mångårig erfarenhet av yrket och branschen. Besitter även djupgående kunskaper inom börs, aktier och investeringar.
Aktiekunskap.nu på Facebook Aktiekunskap.nu på Twitter

Kommentera eller Fråga

2 Kommentarer

 1. Max skriver:

  Tycker även att podden Aktiesnack är i topp gällande aktiepoddar.

  • Joakim Ryttersson skriver:

   Hej Max.

   Tack för tipset!
   Vi har lyssnat på några avsnitt av den men behöver några till innan vi lägger upp den som tips här.

   Mvh admin på aktiekunskap

Copyright Aktiekunskap.nu 2023