Intervju med Svenska Fribrevsbolaget

Uppdaterad:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.
Intervju med svenska fribrevsbolaget

Vi fortsätter serien om att intervjua intressanta personer i svenska näringslivet. Vi har prata med Mattias Fellenius, Grundare och Ordförande, Svenska Fribrevsbolaget, ett något annorlunda försäkringsbolag som lanserade sin tjänst under 2020. 

Mattias Fellenius, Grundare och Ordförande, Svenska Fribrevsbolaget

Berätta gärna om svenskafribrevsbolaget.se för läsare som inte känner till er? 

Svenska Fribrevsbolaget är Sveriges första och enda försäkringsbolag byggt och anpassat för fribrev. Ett fribrev är en pensionsförsäkring där inbetalningen upphört och skapas t.ex. då du byter arbetsgivare. 

Vi ger våra kunder högre pension genom tre steg:

  1. Enkelt & kostnadsfritt att komma igång – Anmäl dig, få en sammanställning av dina fribrev.
  2. Analys & flytthjälp dina fribrev analyseras och du får hjälp att flytta de fribrev som kan och bör flyttas. 
  3. Låga avgifter & rätt fonder för dig – Hos Svenska Fribrevsbolaget återförs fondprovisioner till dig som kund vilket resulterar i låga avgifter samt att du kan vara säker på att Svenska Fribrevsbolaget och du har samma mål, att hjälpa dig välja rätt fonder som ger dig så hög pension som möjligt.

Vart fick ni idé om att starta bolaget? 

Vi drev under många år Pensiono.se, en jämförelsesajt för pensionsbolag. Där lärde vi oss vad dagens kunder efterfrågar; nämligen ett tydligt erbjudande som fokuserar på att ge kunden högre pension via transparenta avgifter, digitala gränssnitt och personlig hjälp. 

Kan du berätta vad ett fribrev är för läsare som kanske inte vet? 

Ett fribrev är en avslutad pensionsförsäkring som uppstår när du byter jobb. En tjänsteman bygger på sig i snitt åtta fribrev under sitt arbetsliv. 

Ni lanserade tjänsten i samband med ny lag om effektivare flytträtt införs, varför var den lagändringen viktigt för er? 

Lagen gör det möjligt att flytta och slå ihop sina fribrev, något som kan ge lägre avgifter, högre avkastning och mer i pension. 

Hur har tjänsten utvecklats sedan lanseringen förra året? 

Vi har haft en fantastisk start. Redan i år går vi om flera av de mer etablerade bolagen vad avser flyttvolymer netto. Vårt förvaltade kapital har fördubblats sen årsskiftet.

Slutligen, hur ser framtiden ut för er? 

-Vi växer nu kraftigt och personalstyrkan skall öka från 15 anställda upp till 50 anställda till 2025. Allt för att kunna möte den kundtillströmning vi har och för att ge våra kunder bra service. 

Relaterade ämnen på Aktiekunskap

Lämna en kommentar