Tre intressanta aktiepoddar

Uppdaterad:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

Förra veckan skrev jag om tre stycken intressanta entreprenörspoddar och jag tänkte följa upp med intressanta poddar om aktier, aktieanalys och ekonomi.

Innan jag ger mig in på tipsen kan det vara värt att nämna att jag definitivt inte har lyssnat på alla podavsnitt av ”poddarna” nedan. Jag hoppar oftast in på de avsnitt jag tycker verkar vara intressanta och hoppar över andra. Om du har en favoritpodd på det här ämnet så går det jättebra att tipsar om den i kommentarerna nedan!

Börspodden

Börspodden

Börspodden är intressant att följa och det är bra tempo i diskussioner och analyser. Podden behandlar såväl nyheter om börsen och valutor som helhet som mer djupgående analyser av enskilda bolag. Podden är helt enkelt ett lättare, djupare och mer intressant alternativ än public service ekonominyheter. Den här podden tycker jag är kul att följa ganska regelbundet.

Podden drivs av John och Johan vars bakgrund är att de är daytraders.

Länk: Börspodden

Aktiepodden från Aktiespararna

Aktiespararnas aktiepodd

På min podspellista så är inte denna podd lika frekvent lyssnad på. Inte desto mindre kan den vara intressant att hålla koll på för att få lite input kring det ekonomiska läget och även för enskilda aktier. Kanske inte riktigt samma driv som i Börspodden men har man litetid och intresse så kan man få bra input till aktieanalyser. En av profilerna i aktiepodden är Dag Rolander.

Länk: Aktiepodden

Invest like the best

Invest like the best

En relativt ny pod för mig är den amerikanska podden Invest like the best där Patrick O’Shaughnessy intervjuar olika välrenommerade investerare. Det som jag gillar med den här podden är att den är uppbyggd av intervjuer. Det gör att det blir bra variation på innehållet. Det är lätt att lyssna på podden och den är ett bra alternativ till de svenska här ovan.

Länk: Invest like the best (iTunes)

Vilka är dina favoriter?

Som jag nämnde ovan så är du välkommen med dina bästa tips på bra aktiepoddar. Dela gärna med dig i kommentarerna!

Lämna en kommentar