Tre bra entreprenörspoddar

Uppdaterad:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

Jag har tidigare inte varit så intresserad av poddar. Det beror på att det framförallt varit ganska breda poddar med kändisar som jag har hört talas om. Jag är en ganska nördig person som är intresserad av ekonomi, matematik, aktier, entreprenörsskap och systemutveckling. Så jag har inte tyckt att det hare funnits så mycket för ”mig” i poddutbudet.

Men nu verkar det har dykt upp fler nischade poddar än någonsin.  Så då har även jag börjat få upp ögonen för dessa typer av moderna radioprogram. Det känns också ganska befriande att poddarna är befriade från Sveriges public service och från de reklamfinansierade radiokanalerna som riktar sig till en bred massa.

Så jag tänkte i det här inlägget dela med mig av tre entreprenörspoddar. Dessa har fått mig att tänka nya tankar och få inspiration att fortsätta jobba på. Om du som läser detta har egna tips på bra poddar så är du mycket välkommen att kommentera och tipsa. Det skulle vara intressant att hitta mer kvalitatitiva podcasts.

Masters of Scale av Tim Reid

Masters of scale

Tim Reid är en av grundarna till LinkedIn och är numera investerare framförallt i silicon valley liknande tech bolag. Det som gör den här podcasten väldigt intressant är att han driver en tes i varje program och sedan plockar in intervjuer med mycket framgångsrika entreprenörer som hjälper honom i hans argumentation. Det är bra driv i produktionen och mycket intressant, oavsett om man håller med eller inte.

The Tim Ferris show

The Tim Ferris show

Tim Ferris är nog mest känd för sin bok ”4 hour work week” men har fortsatt att skriva fler böcker om bland annat goda vanor för entreprenörer och hur man håller kroppen i trim (dvs träna…). I den här bloggen är det ganska mycket intervjuer och är oftast ganska intressant och tankeväckande.

Businesspodden

businesspodden

Intressantast med den här bloggen, förutom att den lämpligt nog är på svenska, är att det uteslutande är intervjuer med framgångsrika entreprenörer. Det är ju väldigt givande och lärorikt att lyssna på andra som har lyckats, och såklart även misslyckats på vägen. Det är inte bara entreprenörer i podden utan även kändisar, politiker och komiker.

Hoppas att du hittar något som du gillar av dessa. Själv har jag inte gett mig ut och letat efter fler utan begränsat mig till de avsnitt jag tyckt varit intressanta av dessa tre. Tiden måste ju räcka till.

Som jag nämner ovan så är du välkommen att kommentera och tipsa om poddar som du gillar!

Lämna en kommentar