Tre bokföringsprogram på börsen

Sitter och kikar igenom lite nyheter och vad som händer på börsen och tittar över några av mina mycket (med betoning på mycket) små innehav där det bland annat finns lite bolag som sysslar med affärssystem för bokföring. Tänkte därför enkelt och kortfattat berätta varför jag tycker att dessa områden är intressanta och beskriva tre av dessa bolag.

Varför är denna bransch intressant?

I den branschen har några mindre företag vuxit de senast åren. Framförallt för att det har getts öppningar att växa när bokföringsprogrammen flyttade ut på nätet eller in i appar istället för i program som installeras på datorn. Så därför har många nya bolag och startups kunnat växa snabbt och gjort fina resor på börsen.

Frågan är om denna marknad kommer att stabilisera sig eller om det finns utrymme för fler aktörer att växa?

Öppna konto gratis hos Avanza.se och Nordnet.se så kan du handla courtagefritt (gratis) hos båda nätmäklarna upp till ett maxbelopp. Överstiger du maxbeloppet för courtagefri handel hos en av aktörerna kan du dela upp dina pengar mellan Avanza och Nordnet och därmed handla courtagefritt för en större summa

Tre företag på börsen som gör bokföringsprogram online

Ett lite äldre bolag som har vuxit mycket är fortnox som har haft en mycket stark utveckling och som numera är mycket etablerade i Sverige. De har numera funnits i många år men växer fortfarande i Sverige. De gör affärssystem, bokföringssystem och lönesystem och har också gjort en finansavdelning som kallas för fortnox finans.

Ett annat bolag som knoppades av från Fortnox heter Briox som också gör ett bokföringsprogram/affärssystem för små och medelstora bolag men som endast säljs internationellt. Från början var detta ett bolag som hette Fortnox international och som var tänkt att ta Fortnox produkt utomlands. Numera heter de Briox och är ett helt eget bolag. Deras aktiekurs har inte varit särskilt spännande de senaste åren även om det verkar ha kommit lite uppgångar den senaste tiden genom ett antal större affärer i Finland.

Ett tredje företag på börsen är promikbook som även de säljer internetbaserade tjänster inom ekonomi och administration. De har inte alls haft samma utveckling som exempelvis Fortnox utan är fortfarande ett litet bolag med en omsättning på 4,6 Mkr i jämförelse med exempelvis Fortnox som omsätter över 200 Mkr.

Det är möjligt att det fortfarande finns möjligheter till fina resor i dessa bolag tror jag. Kommentera gärna var du tror! Eller är det något annat bolag som du håller koll på i denna bransch?

Av:
Joakim har haft ett brinnande intresse för aktier, investeringar och företagande sedan barnsben. Nu driver han flera olika hemsidor inom aktier och investeringar.

Följ bloggen:

Kommentera eller Fråga

Copyright Aktiekunskap.nu 2023