Teslas framtid

Jag tycker att det är väldigt spännande med biltillverkaren Teslas framfart på bilmarknaden. Otroligt häftiga, och dyra, bilar som verkligen har snabbat upp förändringar på elbilsmarknaden.

Men är de inte otroligt övervärderade?

Tesla som en snöplog

Jag tänker så här. Aktien är nästan så högt värderad att man skulle kunna tro att de skall ta över halva bilmarknaden på samma sätt som Apple gjorde med telefonmarknaden när de presenterade telefonrevolutionen (hmmm) iPhone.

Men kommer de verkligen göra det?

Nu är jag ingen bilmarknadsanalytiker men ibland kan det också vara bra att inte vara alltför insatt i varje liten detalj utan se på marknaden med andra ögon. Jag tänker att Tesla fungerar lite som en snöplog som just nu plogar vägen för alla andra bilmärken. De i sin tur kan låta Tesla bygga upp intresset för elbilar och i lugn och ro utveckla egna och billigare (bättre?) varianter av elbilar.

Jag tvivlar inte på att Tesla är här för att stanna på ett eller annat sätt men de går ju så otroligt mycket back och är ändå otroligt högt värderade. Den som köpte Tesla aktien på ett tidigt stadie har verkligen kunna njuta av hypen men frågan är om inte den kommer att stanna av nu och marknaden mer och mer kommer att kräva resultat?

Läs om finansiell information hos Tesla

Öppna konto gratis hos Avanza.se och Nordnet.se så kan du handla courtagefritt (gratis) hos båda nätmäklarna upp till ett maxbelopp. Överstiger du maxbeloppet för courtagefri handel hos en av aktörerna kan du dela upp dina pengar mellan Avanza och Nordnet och därmed handla courtagefritt för en större summa

Av:
Joakim har haft ett brinnande intresse för aktier, investeringar och företagande sedan barnsben. Nu driver han flera olika hemsidor inom aktier och investeringar.

Följ bloggen:

Kommentera eller Fråga

Copyright Aktiekunskap.nu 2023