Hur påverkar USA:s presidentval den finansiella marknaden?

Artikelns innehåll - Klicka för att gå direkt ner till önskad rubrik

Den 20 januari 2021 tillträdde Joe Biden som den 46:e presidenten i USA. Men vilken inverkan har presidentvalet på ekonomin och marknaden? I det här fallet har demokraterna meddelat en ökning av stimulansutgifterna, vilket gör det möjligt för investerare att planera för en bred ekonomisk återhämtning snarare än baserad på en viss sektor. Effekten som en nyvald president har på den finansiella marknaden beror dock på deras förmåga att införa relevant politik och kontrollen av kongressens båda kamrar.

Räntor

För investerare som vill gräva in sig i valutamarknaden och undersöka vad är forex trading bör de också överväga de ekonomiska händelserna som kommer att påverka priserna på två valutor, till exempel presidentval i USA och de räntor som en ny president genomför.

Det har varit ett tryck för högre skatter på den rikare befolkningen från den amerikanska allmänheten och som en del av hans tid som president kommer Biden att ta itu med inkomstklyftan mellan etniciteter. Biden syftar till att vända de skattesänkningar som har genomförts av Trump och höja bolagsskatten.

Aktiemarknaden

En marknadsreaktion på valet i USA har sett en förändring från investeringar i sektorer som teknikaktier och statsobligationer till investering i förnybar energi, troligtvis för att demokraterna har mer en grön energiagenda. Denna administration har tillkännagett en plan för att minska utsläppen av växthusgaser i USA och investera stort i ren energi.

Andra geopolitiska händelser och faktorer, som Brexit och coronaviruset, kan också påverka den finansiella marknaden, så det kan vara svårt att veta några konkreta effekter av det amerikanska valet. Det är också svårt att känna till den nya administrationens ekonomiska strategi, vilket falska förutsägelser av Wall Street har uppstått tidigare. Ett alternativ för investerare är att delta i CFD-handel. CFD betyder Contract for Difference, och denna handel tillåter investerare och traders att ingå ett kontrakt med en mäklare. CFD-handel gör det möjligt för investerare att få tillgång till den globala marknaden, såsom aktier, kryptovalutor, index och råvaror. Det betyder också att de kan ta positioner på fallande priser, liksom vinst när priserna sjunker, vilket är fördelaktigt med osäkerheten som det amerikanska valet kan ge.

Global handel

Efter demokratens miljöpolitik förväntas det att Biden kommer att påverka den globala handeln, eventuellt införa avgifter till länder som inte tar ut klimat- och miljöavgifter. Även om Biden strävar efter att stärka en närmare relation med Europeiska unionen, kommer han också att sträva efter att återuppliva den amerikanska industrin. En av anledningarna till att han vill göra detta är att USA är mindre benägna att vara beroende av andra länder, särskilt vid en ny kris, såsom pandemin, inträffar i framtiden. Detta innebär också att ett handelsavtal med Förenade Kungariket troligen inte kommer att vara högt prioriterat för den demokratiska administrationen.

Trots den eventuella inverkan av ett icke-handelsavtal med Storbritannien och att denna politik mobiliserar amerikansk tillverkning och innovation, ökade aktier på både Wall Street och Storbritanniens aktiemarknad och steg till höga nivåer efter Bidens seger. Investerare kan se på CFD-handel som ett sätt att dra nytta av den politik som införts av en ny president. Eftersom denna typ av handel baseras på förväntningen på att en tillgång ska sjunka eller stiga kan investerare tjäna pengar på en stigning på aktiemarknaden, men kan också förbereda sig för eventuella turbulenta tider efter USA-valet.

Av:
Före detta fastighetsmäklare med mångårig erfarenhet av yrket och branschen. Besitter även djupgående kunskaper inom börs, aktier och investeringar.

Följ bloggen:

Kommentera eller Fråga

Copyright Aktiekunskap.nu 2022